Algemene informatie

Cryo therapie

Gezichts- of cryofaciale cryotherapie bestaat uit het aanbrengen van intense kou op bepaalde delen van het gezicht en/of de hals.

Dankzij de ontstekingsremmende kracht van koude kunnen tekenen van vermoeidheid in het gezicht, zoals donkere kringen of wallen, gemakkelijk worden verminderd.

Op dezelfde manier stimuleert en helpt de koude de doorbloeding te verbeteren . Dit proces wordt vooral gebruikt in de sportwereld, waar topsporters deze techniek gebruiken om te herstellen van blessures.

 

Meest gestelde vragen

Cryotherapie wordt door de verpleegkundige uitgevoerd via een apparaat dat gedurende een tiental minuten een temperatuur van ongeveer -80 graden toepast . Dit apparaat geeft deze temperatuur door middel van een luchtstroom, die op het droge gelaat van de patiënt wordt aangebracht.

Deze techniek is heel eenvoudig en effectief.

Als gevolg van blootstelling aan koude worden de fibroblasten van de huid geactiveerd, waardoor de collageenproductie op gang komt, wat een vermindering geeft van rimpels, en de huid terug verstevigd.

De verbeterde bloedcirculatie geeft de huid een onmiddellijke oppepper!

Tijdens de CryoAir-behandeling wordt de huid blootgesteld aan gecontroleerde koude lucht, waardoor de bloedsomloop wordt gestimuleerd en de huidcellen worden gerevitaliseerd. De koude lucht zorgt ervoor dat de poriën samentrekken en de huid strakker aanvoelt. Daarnaast helpt het bij het verminderen van ontstekingen en roodheid, waardoor de huid er egaler en gezonder uitziet.

– Verjonging van de huid: de koude lucht stimuleert de collageenproductie, waardoor fijne lijntjes en rimpels verminderen en de huid steviger en gladder wordt.
– Verfrissing van de huid: de CryoAir-behandeling zorgt voor een verkoelend en verfrissend effect, waardoor de huid er stralender en energieker uitziet.
– Verbetering van de huidtextuur: de koude lucht helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en het verfijnen van de poriën, waardoor de huid gladder en egaler wordt.
– Kalmering van ontstekingen: de CryoAir-behandeling helpt bij het verminderen van roodheid en ontstekingen, waardoor de huid een meer egale teint krijgt.
– Geen downtime: de behandeling is niet-invasief en vereist geen hersteltijd, waardoor u direct na de behandeling weer uw dagelijkse bezigheden kunt oppakken.
 
Kortom, de CryoAir-behandeling voor het gelaat biedt een scala aan voordelen en is een effectieve manier om uw huid te verjongen en te verfrissen.