Algemene informatie

Huidverbeterende peelings

Een peeling is een eenvoudige behandeling waarbij we producten gedurende enkele minuten laten inwerken op de huid. Het doel bepaalt de productkeuze.

Peelings zijn in staat om jarenlange huidschade te verwijderen en celvernieuwing weer op gang te brengen. Vandaar dat medische peelings zo populair zijn voor het behandelen van tekenen van (vroegtijdige) huidveroudering.

Omdat de huid goed voorbereid dient te worden bij een chemische peeling, adviseren we steeds een persoonlijk consult te reserveren. Hierin zal er een persoonlijk behandelplan worden opgesteld. Ook zullen we bekijken welke voorbereidende thuisproducten nodig zijn, om een veilig en degelijk resultaat te bekomen.

Meest gestelde vragen

Tijdens het peelingproces kan je tintelingen tot een intense warmte gewaarworden. Dit is slechts van korte duur. De meeste mensen verdragen dit goed.

Afhankelijk van de soort peeling kunnen er roodheden, zwellingen en schilfering optreden. Roodheden verdwijnen meestal binnen het uur. 

Laat dit proces van huidvernieuwing spontaan verlopen. Trekken aan de eventuele velletjes mag niet, anders komt er een huid vrij die nog niet klaar is voor de buitenwereld. Dit proces van huidvernieuwing hou je onder controle met een speciale nabehandelcrème.

We geven je na elke peeling instructies op maat mee om het herstel zo vlot mogelijk te laten verlopen.