Algemene informatie

Photo Dynamische Therapie

ReGen is een nieuwe technologie voor huidverbetering, gebaseerd op zuiver rood en blauw LED licht. Het systeem werd ontwikkeld na jarenlang intensief onderzoek en wordt aangewezen bij: algemene huidverjonging en huidverbetering, wondheling, acné, littekens, huidirritatie, eczeem, psoriasis, couperose, rosacea, pigmentvlekken.

Onze cliënten ervaren deze LED behandeling als zeer ontspannend en niet pijnlijk.

Photo Dynamische therapie enkel onder voorbehoud van medisch consult .

Meest gestelde vragen

Het energetische licht gaat tot 5 mm diep in je huid waardoor een er een verhoogde cellulaire activiteit ontstaat. Het licht gaat door de celwand en wordt geabsorbeerd door de organellen (mitochondriën) binnenin de cel, dat zijn de energieleveranciers van je cel. De batterijen van je cellen worden als het ware opgeladen, waardoor je huidcellen beter functioneren en ook beter communiceren om de omringende huidcellen. Een goede celcommunicatie is erg belangrijk voor een gezonde en goed functionerende huid.

Hierbij worden je fibroblasten geprikkeld om nieuwe collageen en elastine vezels aan te maken, wat resulteert in een versteviging van je huid. Ook de cellen van de bloedvaten worden gestimuleerd, wat leidt tot versteviging van de haarvaatjes, een verhoogde bloeddoorstroming en een betere zuurstofopname (verhoogde stofwisseling). De natuurlijke hydratatie verbetert door stimulatie van de GAG’s (glycosaminoglycans). Bovendien verhoogt het de werking van elke behandeling die je net voor of na de LED-sessie krijgt: het LED-licht wordt in de huidcellen omgezet in extra energie zodat de opname van actieve werkstoffen geoptimaliseerd wordt.

LED brengt een fotobiochemisch proces op gang, net zoals de fotosynthese bij planten. Planten en algen nemen licht op met hun bladgroenkorrels (chlorofyl). Door de lichtopname worden koolstofdioxide en water omgezet in suikers en zuurstof. Deze vormen de energiebron waardoor de plant kan groeien en bloeien.

Let wel: belangrijk hierbij is dat het LED-toestel afgesteld is op de juiste nanometers, anders werkt het niet! Vertrouw daarom enkel op specialisten ter zake.

 

Dit zal variëren afhankelijk van je huidtype en je levensstijl en of ReGen gecombineerd werd met andere behandelingen. Zo kun je bijvoorbeeld een Led-sessie inlassen na een peeling, microneedling of Hydrafacial om het resultaat ervan te intensifiëren en te verlengen. 


 

  • rimpels en lijntjes vervagen en de elasticiteit van je huidstructuur verbetert
  • verhoogt de werking van andere behandelingen
  • je vochtbalans verbetert
  • couperose en pigmentvlekken verzachten
  • werkt porie verfijnend
  • huidirritaties verminderen, je huid wordt weer gezond
  • stimuleert het huideigen natuurlijke herstelproces

Het energetische blauwe licht heeft een bacteriedodende werking op de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de vorming van acné puistjes. Tijdens de kuur wordt de acné geleidelijk aan minder. Enkele weken na de kuur wordt gemiddeld een verbetering van 76% waargenomen.

Een mix van rood en blauw licht samen werkt kalmerend op een geïrriteerde huid. Bij acné en acnéletsels heeft het een genezingsbevorderende werking. Werkt goed bij hormonale acné. Je hebt de voordelen van rood en blauw licht tesamen, zij het dan wat afgezwakt.